Ирландия, Испания и Норвегия ще признаят държавата Палестина. Това стана ясно

...
Ирландия, Испания и Норвегия ще признаят държавата Палестина. Това стана ясно
Коментари Харесай

Ирландия, Испания и Норвегия: Признаваме държавата Палестина

Ирландия, Испания и Норвегия ще признаят държавата Палестина. Това стана ясно от изказване на ирландския премиер Саймън Харис, представено от Ройтерс. Той изрази очакване и други страни да се причислят към самодейността в околните седмици.

" Днес Ирландия, Норвегия и Испания афишират, че ще признаят страната Палестина ", разгласи министър-председателят на конференция. " Сега всеки от нас ще предприеме нужните национални стъпки, с цел да извърши това решение. Уверен съм, че още страни ще се причислят към нас в предприемането на тази значима стъпка през идващите седмици ", добави Харис.

" This is a historic day for Palestine "

— Simon Harris, Irish Prime Minister

Today, Ireland, Norway and Spain will officially recognise the state of Palestine!

— Tiberius (@ecomarxi)

Официално Дъблин, Мадрид и Осло ще признаят Палестина на 28 май.

В отговор Тел Авив разгласи " неотложно отзоваване "  на посланиците си в Ирландия и Норвегия. Външният министър Израел Кац предизвести, че сходен ход ще бъде подхванат и против Испания. 

" Дадох инструкции за неотложно отзоваване на посланиците на Израел в Ирландия и Норвегия за съвещания в светлината на решенията на тези страни да признаят Палестинската страна. Изпращам ясно и недвусмислено обръщение до Ирландия и Норвегия: Израел няма да мълчи пред тези, които подкопават суверенитета му и заплашват сигурността му. Днешното решение изпраща обръщение към палестинците и света: тероризмът си коства. След като терористичната организация " Хамас " извърши най-голямото кръвопролитие на евреи след Холокоста, откакто извърши отвратителни полови закононарушения, на които светът стана очевидец, тези страни избраха да възнаградят " Хамас " и Иран, като признаят Палестинската страна ".

Кац посочи, че " тази изкривена стъпка е неправда към паметта на жертвите на 7/10, удар върху напъните за връщане на 128-те заложници и подтик на " Хамас " и джихадистите в Иран, което подкопава шанса за мир и слага под въпрос правото на Израел на самоотбрана ".

" Израел няма да мълчи – ще има още тежки последици. Ако Испания извърши желанието си да признае Палестинска страна, сходна стъпка ще бъде подхваната и против нея. Ирландско-норвежката нелепост не ни възпира; ние сме решени да реализираме нашите цели: възобновяване на сигурността на нашите жители, заличаване на " Хамас " и връщане на заложниците вкъщи. Няма по-справедливи дела от тези. "

I have instructed the immediate recall of Israel’s ambassadors to Ireland and Norway for consultations in light of these countries` decisions to recognize a Palestinian state.

I’m sending a clear and unequivocal message to Ireland and Norway: Israel will not remain silent in the…
— ישראל כ ”ץ Israel Katz (@Israel_katz)

Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР